Briševo

Zaputite se u idilično selo Briševo, koje se nalazi samo 10 km sjeverno od Zadra za pravi doživljaj ruralne Hrvatske. S poviješću koja seže u rimsko doba, ovo neobično malo selo može se pohvaliti s bogatstvom skrivenog kulturnog i povijesnog blaga.


Istražite ostatke drevnih kamenih građevina iz mlađeg kamenog doba, raštrkane na području. Vratite se u prošlost dok otkrivate fascinantne priče iza drevnih građevina.


Uronite u bogatu povijest i tradiciju Briševa posjetom staroj jezgri. Tamo se danas nalazi staro mjesno groblje i crkva Gospe od Ružarija. Divite se detaljima zapanjujuće arhitekture i osjetite osjećaj mira i spokoja koji prožima zrak.


Doživite toplinu i gostoljubivost lokalne zajednice koja se prvenstveno bavi poljoprivredom i stočarstvom. I ne zaboravite uživati ​​u ukusnoj, lokalnoj hrani i pićima po kojima je regija poznata.


Pobjegnite od kaotičnog gradskog načina života kako bi otkrili skrivena blaga Briševa. 


Sa svojom bogatom poviješću, prekrasnim krajolikom i stanovnicima koji će vam pružiti toplu dobrodošlicu, nije ni čudo što se posjetitelji iz godine u godinu vraćaju u ovo karizmatično mjesto.