Poličnik

Dobrodošli u Poličnik, divan grad koji se nalazi samo nekoliko minuta vožnje od grada Zadra. Smješten u srcu Dalmatinskog zaleđa, Poličnik je savršeno odredište za one koji žele doživjeti ljepote ruralne Hrvatske.


Prepustite se autentičnim okusima Hrvatske uz izvrsnu ponudu lokalnih, ekološki uzgojenih proizvoda u Poličniku.


Od slatkih, sočnih smokava i grožđa do osvježavajućih lubenica i indijanskih banana, bogato poljoprivredno naslijeđe grada osjeti se u svakom zalogaju.


Doživite pravu esenciju kulturnog blaga Poličnika posjetom kuće obitelji Kovačević i drugih povijesnih znamenitosti. Otkrijte intrigantne priče koje kriju zbirke i spomenici u privatnom vlasništvu te uronite u jedinstvenu povijest i tradiciju našeg grada.
Poličnik je raj za ljubitelje prirode. Okružen valovitim brežuljcima i bujnim šumama, grad nudi niz aktivnosti na otvorenom – od planinarenja i vožnje bicikla do jahanja. 
Uživajte u zadivljujućim pogledima na plodna polja, guste šume i veličanstveni planinski masiv Velebita na svježem zraku.


Oni koji traže raskošan odmor mogu se razmaziti u vrhunskom luksuznom iskustvu koje pruža obilje prekrasnih vila smještenih u mirnom i slikovitom Poličniku u Hrvatskoj.


A ako ste u potrazi za okusom lokalne kuhinje, nećete biti razočarani. Poličnik je poznat po ukusnoj hrani i vinu, s izvrsnim lokalnim restoranima i vinarijama.
Uz jedinstven spoj povijesti, kulture i prirodnih ljepota, ne čudi što se posjetitelji iz godine u godinu vraćaju u ovaj šarmantni gradić.


Što čekate?


Dođite kako biste doživjeli čari Poličnika iz prve ruke.