PLAŽE U NOVIGRADU

Dođite i sami doživite čari naše prirodne šljunčane plaže i stvorite nezaboravno iskustvo okupano suncem, morem i avanturom.


Zaronite u kristalno čisto Novigradsko more i istražite čuda koja leže ispod površine. Pratite podvodnu stazu i otkrijte raznolik morski život koji ovo more naziva domom.


Ako više volite ostati iznad vode, plaža nudi širok izbor sportova na moru. Bez obzira volite li vožnju kajakom, pedaline, veslanje ili jedrenje na dasci – novigradska plaža ima ponešto za svakoga.


Okruženi zadivljujućim i plavičastim planinskim lancem Velebitom u pozadini, osjećat ćete se sigurno i opušteno.


Ono što je još zanimljivije u vezi Novigradskog mora je samo more.


Zbog rijeke Zrmanje koja se ulijeva u Novigradsko more, voda je manje slana, što stvara idealne uvjete za uzgoj dagnji, poznate lokalne delicije. To čini destinaciju pravim utočištem za gurmane i one koji cijene prirodna čuda svijeta.


Ako ste avanturist u srcu, skrivene kamene uvale u regiji savršeno su odredište za vas. Ova nedostižna mjesta smještena su uz cestu od Posedarja prema Novigradu.


Nepristupačan teren znači da se i najhrabriji među nama moraju potruditi kako bi došli do ovih idiličnih stenovitih mjesta. Jednom kada tamo stignete, više nikada nećete htjeti otići. S brojnim izvorima vode u okolici, more zna biti jako hladno – što je ujedno i osvježavajući izazov za svakog ljubitelja uzbuđenja (i ledenih kupki).


Kako se dan bliži kraju, nema boljeg mjesta za promatranje zalaska sunca od plaže u Novigradu. Zbog svoje vrhunske lokacije, bit ćete počašćeni prikazom boja koji izaziva strahopoštovanje dok sunce zalazi ispod horizonta. 


To je savršen kraj savršenog dana.