DOBRODOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE

Smješteno u srcu Dalmacije, područje Novogradskog mora nezaobilazno je odredište koje očarava brojne posjetitelje širom svijeta.


Istražite povijest regije, uživajte u slikovitom pogledu ili okusite lokalne kulinarske delicije. Novigradsko more ima ponešto za svakog putnika – od obitelji i parova na medenom mjesecu do onih željnih adrenalinskih avantura.


Šarmantna mjesta popločena kamenjem, plaže okupane blistavim i čistim safirnim morem, mještani koji će vam pružiti toplu dobrodošlicu i veličanstveni zalasci sunca predah su od užurbane svakodnevice.

Kulturno ljeto 2024.

Novosti:

ODREDIŠTA

Novigradsko more je skriven dragulj Hrvatske koji pruža pravi omjer tradicije i modernog života.


Pogled na plavičaste planine, tamno zelene šume, tirkizna mora, luksuzan smještaj s bazenima i blijedo narančaste krovove od terakota gline spajaju se u umirujuće nijanse godišnjeg odmora.


Svakim putovanjem u Novigrad, Posedarje i Poličnik otkrit ćete nešto novo – bilo da tražite obiteljsku zabavu, romantiku, avanturu ili mjesto na kojem možete predahnuti.

GASTRONOMIJA:

Poznata po morskim plodovima i tradicionalnim specijalitetima, regija Novigradskog mora nudi obilje na tanjuru putnika željnih novih kulinarskih iskustava.


Lokalne namirnice vrhunske kvalitete poput nagrađivanog maslinovog ulja i dobro poznatih novigradskih dagnji koriste se za pripremu jela prema stoljetnim receptima autentične hrvatske kuhinje.

 

PLAŽE:

Nedostaju li vam zvukovi godišnjeg odmora? Šum valova, škripav pijesak ispod stopala, povjetarac koji lagano njiše drveća, žamor ljudi i glasanje galebova u daljini?


To mjesto čeka vas upravo ovdje, na jednoj od plaža tri mora – Karinskog, Jadranskog i Novigradskog.


Bilo da više volite mekani pijesak između nožnih prstiju, zvuk valova koji zapljuskuju

šljunak, ili surovu ljepotu izoliranih stjenovitih plaža, regija Novigradskog mora ima sve.


Istražite najljepše od lijepe naše uz obalu koja krije savršenu plažu za vas, bilo da se želite kupati, sunčati, osvježiti od ljetnih sparina ili jednostavno opustiti i uživati u pogledu.

KULTURNA BAŠTINA:

Regija Novigradskog mora pravi je dragulj za ljubitelje povijesti i kulturne baštine. Kulturna ostavština skrivena je svakom kamenu i kutku regije.


Od dobro očuvanih srednjovjekovnih zidina i kula do kamenih crkava i povijesnih

znamenitosti, ovo područje svjedoči bogatstvu kulturne baštine Hrvatske.


Posjetite muzeje i galerije kako bi više saznali o našoj fascinantnoj povijest i tradiciji. Ili otkrijte povijest mjesta sami, lutajući uskim ulicama koje govore same za sebe.

AKTIVNI ODMOR:

Posjet drevnim tvrđavama s veličanstvenim pogledom na more, planinarenje Paklenicom ili rafting na rijeci Zrmanji.


Tražite li savršeno mjesto za početak svoje nove avanture na otvorenom – stigli ste na svoje odredište.